Gyik

Mitől Prémium egy Domain név?

 

Egy Prémium Domain név könnyen megjegyezhető, amelyből következik, hogy márkaépítéshez is kiváló. Egy adott munkát, foglalkozást, tevékenységet, kategóriát teljesen lefed és segít a keresőmotorokban előkelőbb helyet elfoglalni Neked. Minél rövidebb és általánosabb egy Domain név, annál jobban preferálják az ügyfelek és marketing szempontjából is könnyebb a weboldalra építeni. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobban hangzik a "www.elvezet.hu" például a "www.elvezdamiglehet.hu"-nál. Törekszünk megtalálni az Élvezet.hu-hoz hasonló, még szabadon álló, vagy újonnan felszabaduló és már jól optimalizált Weboldalneveket, hogy kihasználhasd a bennük rejlő lehetőségeket és sikeres vállalkozást, márkát építs a név köré. Fontos, hogy a felületünkre felkerülő összes Domain potenciális és értékes. Amennyiben kíváncsi vagy egy adott (általunk még eladó) Domain név történetére, vagy szeretnéd megtudni mitől értékes: Hívj minket, vagy Írj nekünk bizalommal bármikor!

 

Miért éri meg vállalkozásomnak Prémium Domain nevet vásárolnom?

 

Legyen szó vállalkozásról, vagy magánindokokról, amennyiben az internetes megjelenést fontolgatod, jó ha előre látod, hogy a megfelelő Domain név kiválasztása az első, és egyben a legfontosabb lépése, hogy megismertethesd a világgal, mit is csinálsz és később ez fogja képezni a weboldalad alapját. Sokszor előnyös saját vállalkozásod, céged, üzleted nevét felvenni weboldalnévnek, de a legtöbb esetben egyáltalán nem hasznos, főleg, ha teljesen új belépőként szeretnél érvényesülni az internetes piacon. Fontos tudni, hogy az interneten nem lehet arra építkezni, amire személyesen igen. Teljesen máshogy kell kezelni az internetes, és a személyes részét vállalkozásodnak. Míg tételezzük fel, üzleted ügyfélkörének 80%-át a visszajáró vevők teszik ki, addig az interneten sokszor a Weboldalad megjelenése, neve és elsősorban a keresőmotorokban való elhelyezkedése fogja eldönteni, hogy hány új ügyfelet szerzel. A Prémium Domain nevek könnyen megjegyezhetők, sok esetben egy egész szakmát lefednek, mint pl. a "www.kocsiszerviz.hu" mely Domain névre lényegében bármelyik autószervíz építheti vállalkozását elhelyezkedéstől és cégnévtől függetlenül. A Domain névnek és a múltjának köszönhetően (az előző tulajdonosok által belefektetett energia és pénz megmarad, miután ismét felszabadul a Domain név) sokkal többen fognak rátalálni a "www.kocsiszerviz.hu" weboldalra, mint pl. a "www.kovacsautoszerviz.hu"-ra. Összességében: Ahelyett, hogy rengeteg időt és pénzt felemésztenél egy új, kevés potenciállal rendelkező Domain optimalizálására, már a kiválasztott neveddel is előnyhöz juthatsz, ezáltal a keresőmotorok is előrébb sorolják weboldaladat és a konkurencia előtt jelenhetsz meg.

 

Hogyan értékesíthetem saját Domain nevemet a Weboldalnév.hu felületén?

 

Lehetőség van saját, már nem használt Domain nevek eladására az oldalunkon. Mi csak a felületet biztosítjuk mindenki számára, amennyiben ezeknek kritériumoknak előzetesen megfelel a név, illetve egyedi megbeszélés alapján külön-külön foglalkozunk mindenki Domain nevével kezdve az értékbecsléstől, az értékesítésig. Amennyiben szeretnéd beküldeni saját Domain nevedet, vedd fel velünk a kapcsolatot Telefonon (+36 70 605 9811), vagy írj nekünk (weboldalnev@weboldalnev.hu). Hívásodat minden nap 10:00-22:00 között fogadjuk, leveledre 1 órán belül válaszolunk.

 

Hogyan tudok megvásárolni, vagy ajánlatot tenni egy Domain névre?

 

Amennyiben az egyik általunk árult Domain név elnyerte a tetszésedet, a főoldalon található listáról kiválaszthatod, hogy miként szeretnéd megvásárolni. Minden Domain mellett található egy "MEGVESZEM" gomb, mely megnyomásával és egy űrlap kitöltésével lehetőséged van azonnal lefoglalni, majd megvásárolni a Domain nevet. Minden név mellett található egy "AJÁNLATOT TESZEK" gomb is, mely lehetőséget ad számodra, hogy egy űrlap kitöltésével egyedi ajánlatot tegyél az általad kiválasztott Domain névre. Készségesen állunk rendelkezésedre bármilyen kérdés, kérés esetén az elérhetőségeink bármelyikén, ill. amennyiben jobban preferálod a személyes konzultációt, vagy szeretnéd telefonban ismertetni ajánlatodat, arra is van lehetőség. A "MEGVESZEM" gomb előnye, hogy amennyiben kitöltöd az űrlapot, és az általunk becsült árat elfogadod, egyből lefoglaljuk Neked a nevet, így a felületünkön tovább nem értékesítjük. Az "AJÁNLATOT TESZEK" gomb esetén a Weboldalnév továbbra is fent marad az oldalunkon, így megeshet, hogy elkapkodják előled, azelőtt, hogy egyedi ajánlatodat elbírálnánk.

 

Miként és mennyi időn belül kapom meg a tulajdonjogot, egy általam vásárolt Domain névre?

 

A tulajdonjogot a vásárlástól számított 7 napon belül átruházzuk Neked, így a Domain név szabad felhasználására és birtoklására kapsz engedélyt. A Domain neveket évente kell hosszabbítani, melyet bármelyik Domain regisztrátornál megtehetsz. Figyelmedbe ajánljuk Partnerünket, a Web-Server Kft.-t, akik nálunk bizonyították szakértelmükkel, hogy érdemes általuk regisztráltatni. A tulajdonjog átadásához egy "Domain név használati jog átadásához" dokumentumot küldünk át a mi részünkről kitöltve, mely dokumentum aláírásával és a megfelelő adatok megadásával regisztrálhatod is bármelyik szolgáltatónál a Domain nevet, így a tulajdonjog hozzád kerül.

 

Hogyan számítjátok ki egy Prémium Domain név árát?

 

Egy Domain név értékét több tényező befolyásolhatja. Az értékbecsléshez egy saját algoritmust használunk, mely minden fontos tényezőt figyelembe véve alakítja ki a végleges irányárat minden névnél egyedileg. Általában a legkézenfekvőbb szempontokat vesszük alapul, mint például, hogy maga a Domain név mennyire egyszerű, könnyen megjegyezhető, marketing szempontból hogyan kezelhető. Ezek után jönnek a Domain értékét meghatározó statisztikák, mint pl. az Első Index ( az első bejegyzés dátuma), a PA (28 felett jónak számít), DA (18 felett jónak számít) értékek, illetve figyelembe vesszük, hogy szerepel-e az adott név a Google katalógusban (ez önmagában értékes). Értéket nővelő szempont lehet, ha nincs ékezet a névben, nem összetett szó, nincs benne kötőjel, vagy bármi más írásjel. A BackLink-ek (visszacsatoló linkek) számát kiemelt figyelemmel kísérjük, amiből minél több van, annál értékesebb.

 

Milyen tanácsaitok vannak weboldalkészítés terén?

 

Weboldalkészítés terén a legfontosabb hogy ne bízzuk a dolgot a véletlenre. Alapos utánanézést követel, hogy a megfelelő szakembereket megtaláljuk. Mi azt javasoljuk, hogy mérjük fel a lehetőségeket és kérjünk ki, minél több informatikai szakember véleményét, így könnyebb lesz dönteni az ajánlatok közül. Nem javasoljuk ingyenes weboldalkészítő szoftverek, weboldalak használatát. Ha már egyszer belevág az ember, érdemes profikkal dolgoznia. Egy jó weboldal nem készül el 3 nap alatt, így érdemes előre átgondolni, hogy milyen arculatot szeretnénk, ill. milyen kéréseink vannak a rendszert illetően. A megfelelő tájékozódás elmulasztásának megvannak a maga veszélyei kezdve attól, hogy "kamu" cégre bízzuk vállalkozásunk weboldalát, akik a piaci árnál és a valós értéknél jóval magasabb összeget kérnek el az általuk elvégzett munkáért, és a honlap átadása után (már amennyiben ez megtörténik) teljesen passzívvá válnak, a kérdésekre, üzenetekre nem reagálnak, illetve karbantartást nem vállalnak utólagosan. Annak is megvan a hátránya, ha irreálisan alacsony áron készíttetjük el weboldalunkat, ugyanis előfordulhat, hogy az informatikus hozzá nem értéséből adódik, hogy alacsony összeget kér, és ezáltal a munkát nem komolyan véve húzza-halasztja a weboldalad elkészítését, ami sok esetben sosem készül így el. Érdemes olyan céggel, szakemberrel dolgozni, akikkel ismerőseid, munkatársaid, üzlettársaid már sikeresen végeztettek el munkákat és pozitív tapasztalataik vannak. Nem ajánljuk, hogy egy "Weboldalkészítés" címszóra rákeresve a Google-on válaszd ki azt a céget, akikkel hosszútávon kívánsz együttműködni. Amit ajánlunk, az a megfelelő tájékozódás után a legjobb ajánlat kiválasztása ár-érték arányban, akár személyes tapasztalatok alapján egy olyan weblapfejlesztő céggel együttműködve, akikre hosszútávon támaszkodhatsz.

 

Mi alapján kerül fel egy Domain név a felületetekre?

 

Domain nevet bárki beküldhet nekünk, melyeket, hogy alkalmas-e a felületünkön való megjelenésre a következő szempontok alapján bíráljuk el:

● A Domain névhez semmilyen múltbeli tiltás ne tartozzon

● A Domain név lehetőleg ne tartalmazzon ékezeteket, illetve mondatokat

● A Domain név "populáris" legyen, értékesíthető

 

Amennyiben előzetesen ezeknek a kritériumoknak megfelel a név a felületünkre való elhelyezésre alkalmas.

 

Hogyan értékesíthetem a felületeteken saját Domain nevem?

 

Több lehetőség közül választhatsz. Az első, hogy csak a felületünket veszed igénybe és sikeres eladás esetén fix jutalékot vonunk le az értékesítési árból (átlagban 5-10%, a domain értékétől függően). Amennyiben szeretnéd, hogy az értékesítés minden lépését cégünk intézze egyedi megbeszélés alapját képezi a juttatásunk szolgáltatásainkért cserébe. Olyan feltételekkel dolgozunk, amik a kölcsönös bizalom kiépítését előteremtik, így például semmilyen díjat nem számolunk fel senkinek, csak sikeres eladás után vonjuk le a jutalékunkat. Tehát a felületünket, szakértelmünket és segítségünket bárki INGYEN igénybe veheti, aki rendelkezik eladó Domain névvel.

 

Hogyan követhetem a Domain nevem eladásának menetét?

 

A Domain nevekkel kapcsolatos értesítések minden esetben (legyen szó vásárlásról, vagy eladásról) EMAIL-en keresztül, elektronikus formában történnek. Külön kérés esetén telefonon is tájékoztatunk.

 

Kérdés esetén fordulj Ügyfélszolgálatunkhoz:
+36 70 605 9811 (10h - 22h)
Írj nekünk levelet:
weboldalnev@weboldalnev.hu